Programele LRC

Programele LRC

Cancerul constituie în întreaga lume o importanta problema de sanatate publica, fiind în prezent pe plan mondial a doua cauza de deces dupa bolile cardiovasculare.

Desi pentru majoritatea dintre noi cancerul reprezinta un diagnostic necrutator, echivalent cu condamnarea la moarte, trebuie sa stim ca în prezent exista tratamente care asigura vindecarea. Condiţia esenţială este ca boala sa fie descoperita la timp, sa fie recunoscuta, iar tratamentele sa fie aplicate corect în stadiile inisiale.

În stadiile avansate tratamentul nu poate decât sa prelungeasca supravietuirea si eventual sa asigure o calitate mai buna a vietii.

În România datorita ignorantei, spaimei, lipsei de educaţie sanitara si nu în ultimul rând prezentei unui numar din ce în ce mai mare de “vânzatori de iluzii” mult mediatizati, prezentarea la medic se face adeseori în stadii avansate, când tratamentul este extrem de costisitor, de agresiv, si implica suferinte pe masura atât pentru pacient cât si pentru familia acestuia.

E timpul sa schimbam ceva. Sa schimbam ceva în mentalitatea omului de rând si nu numai, sa schimbam ceva în politica sanitara, în atitudinea noastra fata de boala si fata de cei suferinzi, deoarece orice viata este importanta!.

În spiritul celor afirmate Liga Româna de Cancer lanseaza urmatoarele programe:

  • Salvaţi Femeile!
   Scopurile programului:

   • Reducerea incidentei, a costurilor tratamentelor si a mortalitatii prin cancer genito mamar;
   • Instruirea din punct de vedere oncologic a medicilor de alte specialitati si mai ales a medicilor de familie;
   • Infintarea unui centru de preventie si depistare prcoce a cancerului genito mamar;
   • Reintegrarea socio-profesionala a pacientelor dupa încheierea tratamentului;
   • Colectarea de fonduri pentru sustinerea acestui program.

   detalii

  • Supravieţuitorii de Cancer

 

 • Sprjiniţi Copii bolnavi de Cancer!
  Cele mai frecvente cancere la copil (60%) sunt leucemiile acute limfoblastice si limfoamele maligne. În prezent, tratamentele citostatice moderne permit obtinerea de vindecari în procente mari. Alta categorie de cancere la copil sunt tumorile solide, care se dezvolta initial într-o regiune anatomica localizata, metastazeaza la distanta în organe vitale, determinând moartea. Tumorile solide cel mai frecvent întâlnite la copii sunt: cele cerebrale, tumorile specifice copilului (nefroblastomul sau tumora Wilms, neuroblastomul si retinoblastomul), sarcoamele osoase sau cu alte localizari. În tumorile cerebrale, rezultatele terapeutice sunt modeste. În celelalte cancere mentionate, strategiile terapeutice moderne au condus la vindecari în procente neimaginabile altadata. Tumorile specifice copilului în stadii incipiente se vindeca în 80-90% din cazuri. Trebuie specificat ca în tara noastra se fac tratamente oncologice similare cu cele occidentale. Diagnosticul precoce al cancerelor copilului reprezinta premisa esentiala vindecarii.

  detalii

 • Contaţi pe Noi!
  Program adresat bolnavilor de cancer si a familiilor acestora. Grupul de sprijin al pacientilor oncologici reprezinta principalul obiectiv al acestui program

  detalii

 • Cancerul şi Alimentaţia
  Prezinta “Sfaturi catre persoane” cuprinse în raportul “Nutritia si Prevenirea Cancerului: O Perspectiva Globala”, analiza bazata pe mai mult de 4500 de studii de cercetare. Aceste linii directoare contin sfaturi despre actiunile de urmat pentru a micsora riscul de îmbolnavire de cancer. Informatiile au fost furnizate de “American Institute of Cancer”.

  detalii

 • Fumatul şi Cancerul
  Fumatul este o problema a lumii moderne si anual produce mai multe victime decat SIDA, alcoolul, abuzul de droguri, accidentele de circulatie, crimele, tentativele de suicid, incendiile fiind astfel una dintre primele cauze de deces ce pot fi prevenite. Fumatul constituie un factor de risc in aparitia mai multor tipuri de cancer: laringian, oro-faringian, de limba, pulmonar, esofagian, gastric, de vezica urinara, de piele, precum si a afectiunilor cardio-vasculare si complicatiilor sarcinii.Dependenta de tutun este o stare cronica care necesita repetate interventii si actualmente exista cateva tratamente eficiente care ajuta la obtinerea unei abstinente pe termen lung sau chiar permanente.

  detalii

Luna Internațională de Luptă Împotriva Cancerului Pulmonar

Abonare la Buletinul Informativ

Email:

Misiunea noastră este de a promova educaţia sanitară în rândul oamenilor, cu scopul de a contribui la prevenţia și depistarea timpurie a cancerului, precum şi a oferi ajutor psihologic şi medical pacienţilor cu cancer şi famililor aparţinătoare.

Categories


Formular 2%


Despre CANCER


Link-uri — România


Link-uri Globale