Evenimente

Liga Română de Cancer în perioada decembrie 2002 şi până în prezent a organizat o serie de evenimente în asociaţie cu alte instituţii şi organizaţii.

Principalele evenimente au fost:

 • Sărbătoarea Supravieţuitorilor de Cancer în data de 21 Decembrie 2002 organizată la Teatrul “Nottara” Bucureşti în partneriat cu Teatrul “Nottara” Bucureşti, Primăria Municipului Bucureşti Sector 1, Institututul Oncologic “Prof. Al. Trestioreanu” – Bucureşti şi Ministerului Sănătăţii şi Familiei.
 • “Sărbătoarea Iepuraşului” organizată de Paşte pentru copii diagnosticaţi cu leucemie din zona defavorizată a judeţului Ilfov, în colaborare cu Direcţia de Protecţie a Copilului din Sectorul 1 Bucureşti, World Vision, Patriarhia Română şi ziarul “Libertatea”.
 • 31 Mai, “Ziua Mondială fără fumat” – acţiune organizată împreună cu Ministerul Sănătătii şi Familiei, Institutului Oncologic “Prof. Al. Trestioreanu” din Bucureşi, Primaria Sectorului 1 Bucureşti, Biserica Ortodoxa Română.
 • Screening-ul a 380 femei pentru detectarea timpurie a cancerului de san si uterin.Acest screening a inclus un numar de alte servicii medicale gratuite, ca: mamografie, testul Papanicolau precum si instruirea pacientelor asimtomatice in vederea prevenirii si depistarii cancerului.Această acţiune a fost posibilă datorită suportului oferit de Institutului Oncologic “Prof.  Al. Trestioreanu” din Bucureşti şi de specialiştii săi.
 • Initiativa programului “O şansă pentru viaţă” dedicată copiilor cu vârste între 10 şi 18 ani şi pentru femeile cu vârstă de peste 18 ani, în asociere cu Primaria Sectorului 1 Bucureşti, Direcţia de Protecţie a copilului din Sectorul 1 Bucureşti, Partidul Rromilor, Spitalul Clinic “Sf. Maria”, Spitalul Clinic “Filantropia”, World Vision International. Obiectivele programului sunt:
  • educaţie sexuală şi de contraceptie;
  • educaţia pentru sănătate şi controlul reproducerii;
  • sponsorizarea a trei copii bolnavi de leucemie.

Se continua efectuarea de screening pentru 7000 de femei suspecte de cancer incluse in acest program.

Luna Internațională de Luptă Împotriva Cancerului Pulmonar

Abonare la Buletinul Informativ

Email:

Misiunea noastră este de a promova educaţia sanitară în rândul oamenilor, cu scopul de a contribui la prevenţia și depistarea timpurie a cancerului, precum şi a oferi ajutor psihologic şi medical pacienţilor cu cancer şi famililor aparţinătoare.

Categories


Formular 2%


Despre CANCER


Link-uri — România


Link-uri Globale