Incepand de astazi, 4 decembrie, Liga Română de Cancer sustine campania de preventie, informare si educare privind cancerul pulmonar „Respiră ADANC şi gândeşte-te BINE!”, oferind celor interesati posibilitatea efectuarii unei radiografii pulmonare gratuite.

„O radiografie îi poate salva pe cei dragi!”

Clinica Anima vine in intampinarea oamenilor cu un numar de 500 de radiografii pulmonare gratuite, ce pot fi realizate in oricare dintre cele 2 sedii ANIMA din Bucuresti.

Campania de lupta impotriva cancerului pulmonar „Respira ADANC si gandeste-te BINE!” a inceput in data de 15 noiembrie si este initiata de Liga Romana de Cancer si de Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer cu sprijinul Roche România, Carrefour România si Radio Romania Actualitati.

Obiectivul principal al campaniei este acela de a-i face pe oameni, in special pe cei cu varsta de peste 40 de ani, sa constientizeze importanta consultului medical anual.

Radiografia, cea mai simpla forma de diagnosticare precoce

In cadrul campaniei, cei interesati isi pot face o programare pentru o radiografie pulmonara gratuita in oricare dintre clinicile Anima din capitala, cu sediul in str. Buzesti- Clinica Victoriei sau cu sediul in sos. Pipera – Clinica Nusco (Pipera). Pacientii trebuie sa sune la numarul unic de Call Center 021/9838, unde vor primi toate informatiile de care au nevoie. Fiecare pacient care va suna, va fi programat pe loc, i se va comunica ziua, ora si clinica la care este programat. Toate persoanele care vor dori sa beneficieze de o radiografie pulmonara gratuita trebuie sa aiba trimitere de la medicul de familie sau de la un medic specialist. Programarile se vor face in ordinea primirii cererilor la centrele clinicilor Anima din Bucuresti.

Mai multe informatii despre mecanismul de oferire a radiografiilor pulmonare gratuite pot fi citite si pe site-ul oficial al campaniei www.invingemcancerul.ro, precum si pe pagina de facebook „Respira ADANC si gandeste-te BINE!”.

Dr. Trandafir Ioana, Clinica Anima:Suntem fericiti ca putem sa ne implicam, in preventia cancerului pulmonar, stiut fiind faptul ca aparatul respirator si, in special, plamanii sunt partile cele mai expuse la agresiunea mediului in care traim. Nu este niciodata prea tarziu pentru un consult de specialitate, mai ales cand este vorba de sanatatea dumneavoastra si totul incepe doar cu o radiografie. Nu ezitati sa va programati pentru o radiografie, este important pentru dumnneavoastra, pentru familie, pentru societate si pentru toti cei dragi.” 

Dr. Iustina Fusu, Vicepresedinte Liga Romana de Cancer: „Mesajul central al campaniei este acela de a-i indemna pe oameni sa mearga la consult impreuna cu cei apropiati si sa verifice, daca este sau nu cazul sa faca o radiografie pulmonara, mai ales daca sunt supusi unor factori de risc pentru cancerul pulmonar, atat de mediatizati de campania noastra cat si de specialistii nostri si pentru ca „o radiografie facuta la timp poate salva viata celor dragi”. Multumim Clinicilor Anima pentru sustinerea in acest proiect.”

Despre Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer

Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) a fost înfiinţată în anul 2005 din necesitatea ca toţi cei care luptă împotriva cancerului să devină o forţă cu o voce puternică. FABC este interfaţa între organizaţiile membre şi instituţiile statului, institutiile europene implicate în sănătate, precum şi organizaţiile europene şi internaţionale similare. FABC numără peste 32.000 de membri în întreaga ţară, pacienţi, supravieţuitori şi voluntari. FABC este o federatie, formata din 14 asociatii, care activeaza pe plan local, la nivelul judetelor. Misiunea FABC este de a face lobby şi advocacy activ pentru promovarea, respectarea şi garantarea drepturilor pacienţilor cu cancer, implementarea măsurilor necesare pentru reducerea impactului acestei maladii. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați: www.fabc.ro

Despre Liga Română de Cancer

Liga Română de Cancer este o  organizaţie neguvernamentală, ce își desfășoară activitatea în domeniul oncologiei şi funcţionează cu aprobarea Ministerului Sănătăţii şi Familiei – Direcţia Politici de Sănătate. Principalele obiective ale Ligii Române de Cancer sunt: reducerea incidenței cancerului și a mortalității datorată cancerului, creșterea ratei de vindecare a cancerului, reducerea impactului psihologic și socio-economic asupra celor bolnavi de cancer, îmbunătățirea standardului de viață pentru pacientul oncologic, sprijinirea factorilor guvernamentali pentru a îndeplini programele naționale de prevenire a cancerului, luarea de măsuri de reintegrare socio-profesională a pacienților bolnavi de cancer. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați: www.romaniancancerleague.org

Despre Clinicile Anima

Clinicile Anima, linia de servicii medicale a celui mai mare grup farmaceutic din Romania, A&D Pharma, aduc pe piata romaneasca conceptul de ingrijire medicala “aproape de tine”. Anima vine in intampinarea tuturor celor preocupati sa aiba o viata sanatoasa si ii apartine fiecarui pacient si familiei sale. Misiunea clinicilor Anima este cresterea competitivitatii serviciilor medicale din Romania, prin adaptarea lor la nevoile fiecarui pacient. Viziunea clinicilor Anima este de a asigura accesibilitatea serviciilor medicale atat celor care inteleg importanta unei vieti sanatoase, cat si celor care o neglijeaza. Serviciile Anima se adreseaza atat persoanelor individuale, cat si companiilor preocupate de sanatatea angajatilor. În fiecare dintre clinicile Anima lucrează o echipă de asistente şi medici profesionişti care se implică activ şi atent în menţinerea stării dumneavoastră de sănătate, prin programe de prevenţie, dar şi prin soluţii medicale la standarde europene. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați: www.clinica-anima.ro